Niels van der Eng

Hoofd Research

Niels is cum laude afgestudeerd op het gebied van Arbeids- en Organisatiepsychologie en heeft zijn doctoraal onderzoek gewijd aan de invloed van persoonlijkheid en leiderschap op de veranderattitude van medewerkers. Sinds 2009 is hij als researcher en adviseur werkzaam bij TEN HAVE Change Management.

Daarnaast werkt hij aan zijn proefschrift over de veranderkracht van grote, complexe organisaties. ‘Welke factoren vergroten de verandercapaciteit?’ en ‘hoe ontwikkel je een goede verandervisie?’ zijn vragen die hij onderzoekt.

Hij is voorzitter van de opleidingscommissie van de postgraduate opleiding Verandermanagement (Vrije Universiteit Amsterdam), waar hij ook als docent aan verbonden is. Tevens is hij (co)auteur van verschillende (internationale) publicaties (boeken, boekhoofdstukken en artikelen) op het gebied van verandermanagement, waaronder het boek Veranderkracht – Succesvol doelen realiseren en het in 2015 wereldwijd verschenen boek Change Competence: Implementing Effective Change.