Wouter ten Have

Adviseur & partner

Wouter ten Have is organisatieadviseur en hoogleraar Organisatieverandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij kerndocent Change Management bij de MBA Healthcare Amsterdam Business School (Universiteit van Amsterdam). Sinds 2004 is hij managing partner van TEN HAVE Change Management. Wouter is als toezichthouder lid van de RvT van Cito. en lid van de RvT van KwadrantGroep.

Na afronding van zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam trad Wouter in 1994 in dienst bij Berenschot. Daar vervulde hij research-, advies-, management- en directiefuncties. In 1998 was hij medeoprichter en vervolgens managing director van The Change Factory. In 2011 is Wouter gepromoveerd op een proefschrift over het verschil tussen organisaties die wel en organisaties die niet systematisch besturen (in control zijn).

Als organisatieadviseur adviseert hij directies en raden van bestuur van grote en middelgrote ondernemingen en non-profitorganisaties over strategie-implementatie, organisatieverandering, organisatieontwerp, het besturen van organisaties en het ontwikkelen van managers.
Tevens is Wouter auteur en coauteur van een groot aantal publicaties op het gebied van management en organisatie waaronder de boeken: Key Management Models, Het boek Verandering, Het Veranderboek, Weg van verandering, Veranderkracht, Change Competence, Reconsidering Change Management en Waardevol organiseren en veranderen.