Kennis

Kennisontwikkeling

In ons kantoor ontmoeten praktijk en wetenschap elkaar. Als scientific practitioners gebruiken wij de beste en meest recente veranderinzichten uit vakgebieden als organisatiekunde, psychologie, (verander)management, bedrijfseconomie en management control waarvan de werkzaamheid is bewezen, zowel wetenschappelijk als in de praktijk. Ons team van adviseurs én onderzoekers weet wat er speelt, verrijkt elkaar actief met inzichten en draagt met publicaties ook intensief bij aan de kennisontwikkeling op ons vakgebied. Daarmee onderscheidt TEN HAVE Change Management zich als thought leader in verandermanagement.

Wetenschappelijk fundament

Wij werken vanuit een robuust wetenschappelijk fundament. Dit doen wij onder andere door onze sterke verbondenheid met de Vrije Universiteit Amsterdam en verschillende andere universiteiten, waaronder de Universiteit van Amsterdam. Als founding partner koesteren wij ook onze nauwe samenwerking met het Center for Evidence Based Management. Met elkaar streven wij naar meer evidence based verandermanagement, onder andere door het vergroten van de toepasbaarheid van wetenschappelijke inzichten in de praktijk. Wij trainen daarom ook professionals met ontwikkelde methodieken en toepassingen op het gebied van verandermanagement.

Onderzoek & publicaties

Wij investeren als professioneel marktleider vol passie in de ontwikkeling van kennis, ons vak en onze mensen. Dit doen wij onder meer door eigen onderzoek en publicaties. Zo is in het ‘Veranderboek’ ruim tien jaar wetenschappelijk onderzoek gekoppeld aan de vragen die managers en adviseurs bij verandering hebben. Ook het boek Veranderkracht en het daaropvolgende VeranderCanvas zijn daar het resultaat van (zie ook www.veranderkracht.com). Tevens dragen wij actief bij aan het verrijken van ‘Evidence Based Change Management’ door onze boeken ‘Verandermanagement Veranderd’ en ‘The Social Psychology Of Change Management’.

Wetenschappelijk fundament

In ons kantoor ontmoeten de praktijk en de wetenschap elkaar. Als scientific practitioners gebruiken wij de beste en meest recente veranderinzichten uit vakgebieden als organisatiekunde, psychologie, (verander)management en managementcontrol waarvan de werkzaamheid is bewezen, zowel wetenschappelijk als in de praktijk. Wij weten wat er speelt en dragen met onze publicaties ook intensief bij aan de kennisontwikkeling op ons vakgebied.

Wij werken vanuit een sterk wetenschappelijk fundament. Door onder andere onze sterke verbondenheid met de Vrije Universiteit Amsterdam en verschillende andere universiteiten, alsook onze nauwe samenwerking als founding partner met het Center for Evidence Based Management, professionaliseren wij continu het vakgebied.

Publicatiebank

Wij investeren als professioneel marktleider vol passie in de ontwikkeling van kennis, ons vak en onze mensen. Dit doen wij onder meer door eigen onderzoek en publicaties. Exemplarisch voor de ontwikkeling van ons vak en onze expertise is het Veranderboek, waarin ruim tien jaar wetenschappelijk onderzoek is gekoppeld aan de vragen die managers en adviseurs bij verandering hebben. Ook het boek Veranderkracht – Succesvol doelen realiseren en het daaropvolgende VeranderCanvas is daar het resultaat van. Tevens dragen wij actief bij het verrijken van ‘Evidence Based Change Management’ door onze boeken ‘Verandermanagement Veranderd’ en ‘The Social Psychology Of Change Management’. Al onze gepubliceerde artikelen zijn tevens te vinden in onze online databank.

Training en opleiding

Door het verzorgen van trainingen versterken we het verandervermogen van onze opdrachtgevers. Vivamus facilisis, leo ac gravida finibus, turpis ligula ornare justo, quis semper nibh tortor non sem. Maecenas magna augue, aliquet et venenatis vel, vestibulum pulvinar velit. In vulputate, tortor in fermentum malesuada.

In onze trainingen leren we professionals onder andere een veranderdiagnose te stellen aan de hand van het Veranderkrachtmodel of VeranderCanvas, om vanuit daar een doordachte veranderaanpak op te kunnen stellen. Daarnaast besteden we aandacht aan inhoudelijke thema’s als organisatiestructuur, besturing, leiderschap, gedrag en cultuur.