Kennis

Kennisontwikkeling

In ons kantoor ontmoeten praktijk en wetenschap elkaar. Als scientific practitioners gebruiken wij de beste en meest recente veranderinzichten uit vakgebieden als organisatiekunde, psychologie, (verander)management, bedrijfseconomie en management control waarvan de werkzaamheid is bewezen, zowel wetenschappelijk als in de praktijk. Ons team van adviseurs én onderzoekers weet wat er speelt, verrijkt elkaar actief met inzichten en draagt met publicaties ook intensief bij aan de kennisontwikkeling op ons vakgebied. Daarmee onderscheidt TEN HAVE Change Management zich als thought leader in verandermanagement.

Wetenschappelijk fundament

Wij werken vanuit een robuust wetenschappelijk fundament. Dit doen wij onder andere door onze sterke verbondenheid met de Vrije Universiteit Amsterdam en verschillende andere universiteiten, waaronder de Universiteit van Amsterdam. Als founding partner koesteren wij ook onze nauwe samenwerking met het Center for Evidence Based Management. Met elkaar streven wij naar meer evidence based verandermanagement, onder andere door het vergroten van de toepasbaarheid van wetenschappelijke inzichten in de praktijk. Wij trainen daarom ook professionals met ontwikkelde methodieken en toepassingen op het gebied van verandermanagement.

Onderzoek & publicaties

Wij investeren als professioneel marktleider vol passie in de ontwikkeling van kennis, ons vak en onze mensen. Dit doen wij onder meer door eigen onderzoek en publicaties. Zo is in het ‘Veranderboek’ ruim tien jaar wetenschappelijk onderzoek gekoppeld aan de vragen die managers en adviseurs bij verandering hebben. Ook het boek Veranderkracht en het daaropvolgende VeranderCanvas zijn daar het resultaat van (zie ook www.veranderkracht.com). Tevens dragen wij actief bij aan het verrijken van ‘Evidence Based Change Management’ door onze boeken ‘Verandermanagement Veranderd’ en ‘The Social Psychology Of Change Management’.